«Прогрес – це об'єднання енергії мільйонів, які хочуть досягнути цілі», - Арсеній Яценюк на нагородженні стипендіатів «Завтра.UA»

«Прогрес – це об'єднання енергії мільйонів, які хочуть досягнути цілі», - Арсеній Яценюк на нагородженні стипендіатів «Завтра.UA»

20:05, 25 червня 2014

У середу, 25 червня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у церемонії нагородження стипендіатів програми з підтримки талановитої молоді «Завтра.UA». Він особисто вручив нагороди переможцям рейтингу стипендіатів програми Тетяні Ширіній, Галині Бесчасній та Олегу Римаренку.

Звертаючись до стипендіатів, Арсеній Яценюк зазначив, що сьогодні «ми з вами живемо в зовсім іншій Україні». «Це не те «Завтра.UA», яке було рік чи два тому, і це не та Україна. Це Україна, яка зараз знаходиться в найскладнішому періоді за всі роки незалежності і на території якої відбувається реальна війна».

«Росія захопила Крим, вчинила військову агресію і захоплення нашої території. Росія розпочала підтримувати і до сьогоднішнього дня підтримує бандитів у Донецьку і Луганську, які просто намагаються розірвати країну на частини», - сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, йде війна ідеологій: «Росія проти того, щоб ви були вільні. Ті, хто сьогодні почав війну на сході України, проти того, щоб кожен із нас був вільною людиною і знав, що таке свобода».

«Ми виступаємо за свободу. Ми виступаємо за волю. Ми виступаємо за демократію. Ми виступаємо за права людини, за повагу до міжнародного права і повагу до своїх партнерів, за те, щоби в сучасному столітті не було війни. А вона є, вона прийшла до наших хат, до наших знайомих, просто людей, яких ми ніколи не бачили», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в такий час країні потрібна згуртованість і єдність, відповідальність і цілеспрямованість: «Ні в якому випадку не повинно бути ні в кого страху і зневіри, бо це набагато страшніше, ніж зброя, автомати, терористи і бандити».

«Так формуються не території, а держави. Так населення перетворюється в народ і націю. Як це не боляче казати, як це не важко пройти», - наголосив він.

«Хочу, щоб Україна була взірцевою європейською державою. Тільки хотіти мало - для цього ще треба дуже важко працювати, треба знати, що робити… ЄС – не те, що написано на папері, це те, в що ти віриш», - сказав Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк звернувся до стипендіатів «Завтра.UA»: «Нова генерація повинна бути не по віку, а по ментальності, знаннях, цінностях і по відповідальності».

За його словами, прогрес в країні – «це не просто рішення Уряду чи Парламенту. Прогрес – це об'єднання енергії мільйонів, які хочуть досягнути цілі».

«Ви здатні стати рушійною силою цього прогресу. На ваших плечах буде найбільша відповідальність за долю країни. Ми втримаємо країну, ми пройдемо ці випробування. Покладаюсь на вас як на якісно нову українську генерацію, як на якісно інших і просто кращих людей, які не мають пострадянського вантажу», - сказав Глава Уряду.

Він побажав стипендіатам завжди мати прагнення до звершень: «Щоб ви кожен день доводили, що ви найкращі. Уявляєте, якщо у нас буде тисяча людей, які доводять, що вони найкращі, потім 10 тисяч, 100 тисяч. Наскільки якісне суспільство буде в країні!».

«Складні часи настали. Але ми ці часи перейдемо. Борітеся – і поборете. Разом ми поборемо», - сказав Арсеній Яценюк.

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні. Вона має на меті сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. З моменту створення програми у 2006 році її стипендіатами стали близько 2200 студентів.