Арсеній Яценюк зустрівся з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи

Арсеній Яценюк зустрівся з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи

13:00, 26 червень 2014

У четвер, 26 червня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

У четвер, 26 червня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Арсеній Яценюк зазначив, що ця зима для українських олімпійців і українського спорту була найбільш переможною: «Ця зима була найбільш переможною і для України. Ми спостерігали за вами, як ви гордо піднімали український прапор, співали український Гімн і доводили всьому світу – це сильна держава, яка вміє перемагати. Це нас тут заряджало в Києві».

«Вам набагато краще знати, ніж будь-кому, що таке сила. Сила проявляється не тоді, коли є багато м’язів, а тоді, коли є сила духу. У кожного з вас є ця сила духу. І нашій країні вона потрібна. Потрібна впевненість у тому, що ти переможеш, що ти найкращий, що ти все робиш правильно. Так ви стаєте чемпіонами, і так Україна стане чемпіоном», - звернувся Глава Уряду до призерів та чемпіонів Олімпійських ігор і чемпіонатів світу та Європи.

Арсеній Яценюк підкреслив, що перемоги українських спортсменів – не тільки їхній індивідуальний успіх, а й успіх України.

На переконання Глави Уряду, дуже важливо, аби спортсмени «особистим прикладом працювали з молоддю»: «Найкращий шлях підняти здоров’я нації – це ваш приклад».

Він звернувся до спортсменів: «Якщо маєте можливість – заїдьте в школу, університет. Якщо ви будете спілкуватися з людьми і доводити власним прикладом, що можна і треба бути успішним та сильним, - це буде передаватися сотням, тисячам, мільйонам».

«Пишаюся тим, що в цих надскладних умовах ми маємо сильних олімпійців, людей, які своїм прикладом показують, як треба перемагати. Людей, які не коряться, а йдуть вперед», – сказав Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк побажав призерам та чемпіонам ще більше перемог: «Щоб на кожному спортивному заході за кордоном на першому, другому й третьому місці були українські державні прапори і три рази співали Гімн України».

Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов привітав українських спортсменів: «Ви — гордість нашої держави. Ваші перемоги важливі для кожного українця, у будь-який час, а нині — особливо».

Голова НОК України Сергій Бубка наголосив, що Міжнародний олімпійський комітет дуже високо оцінив виступ українських спортсменів на Олімпійських Іграх у Сочі.

Арсеній Яценюк вручив спортсменам Подяки Прем’єр-міністра України за вагомий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту в Україні, професіоналізм, відданість справі, а також пам’ятні подарунки. Їх отримали Чемпіони Європи 2014 року з академічного веслування Іван Довгодько, Артем Морозов, Дмитро Міхай, Олександр Надтока; Чемпіон та призер Чемпіонату Європи 2014 року з спортивної гімнастики Олег Верняєв, срібний і бронзовий призер Чемпіонату Європи 2014 зі спортивної гімнастики Ігор Радівілов; Чемпіонка Європи 2013 року та срібна призерка Чемпіонату Європи 214 року Юлія Паратова, Бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 та Чемпіонату Європи 2014 Юлія Каліна; Чемпіон Європи 2014 року з греко-римської боротьби Жан Бєлєнюк; Чемпіонки зимових Олімпійських ігор 2014 року з біатлону Олена Підгрушна, Віта та Валентина Семеренко, Юлія Джима; Чемпіонка світу 2013 року з легкої атлетики Ганна Мельниченко, срібна призерка Чемпіонату світу 2013 року з легкої атлетики Ольга Салодуха; срібна призерка Чемпіонату світу з художної гімнастики 2013 року Ганна Різатдінова.