Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту підтримати важливі для країни законопроекти, внесені до завтрашнього порядку денного ВР

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту підтримати важливі для країни законопроекти, внесені до завтрашнього порядку денного ВР

15:46, 02 липня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив сподівання, що завтра Парламент України продемонструє одностайність у прийнятті рішень, які потрібні для України, і підтримку вкрай важливих для країни законопроектів, внесених у порядок денний на 3 липня. Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 2 липня.

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні під час зустрічі з Президентом України та Головою Верховної Ради України обговорювалися «питання, які завтра повинен підтримати Парламент».

Зокрема, розглядатиметься законопроект про особливий період у паливно-енергетичному комплексі щодо можливості введення надзвичайного стану на енергетичному ринку, а також питання реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України, що передбачає допуск до модернізації і експлуатації української ГТС для країн-членів ЄС і Сполучених Штатів Америки: «Це вкрай необхідні закони, які завтра повинні бути прийняті».

Арсеній Яценюк повідомив, що НАК «Нафтогаз» та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України отримали доручення готувати енергетичну конференцію в Україні: «Щоби продемонструвати, яку нову спільну модель енергетичного ринку разом з країнами-членами ЄС, що ратифікували і виконують Третій енергетичний пакет, ми будемо разом будувати».

Глава Уряду також нагадав, що завтра Парламент розгляне зміни до Конституції, внесені Президентом України. Одне з основних завдань Уряду України, наголосив Арсеній Яценюк, – «децентралізація влади в країні, передача повноважень та фінансового ресурсу на місця і при цьому передача відповідальності на місця»: «Щоб не забували, що не тільки права передаються, але й обов’язки».

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що парламентська коаліція, яка представлена в тому числі і в Кабінеті Міністрів України, підтримає ці законопроекти.