У разі затягування президентом Януковичем звільнення Тимошенко Резолюція Сенату може набути жорсткіших рис, – сенатор Маккейн на зустрічі з Арсенієм Яценюком

У разі затягування президентом Януковичем звільнення Тимошенко Резолюція Сенату може набути жорсткіших рис, – сенатор Маккейн на зустрічі з Арсенієм Яценюком

10:39, 26 червень 2013

У вівторок, 25 червня, голова Політичної ради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у Вашингтоні зустрівся з сенатором від Республіканської партії США Джоном Маккейном.

Арсеній Яценюк та Джон Маккейн обговорили стан відносин України з Європейським союзом та перспективи підписання Угоди про асоціацію на саміті ЄС у Вільнюсі.

Сенатор підтвердив позицію, що для підписання цієї угоди уряд України має виконати всі умови, в тому числі звільнити Юлію Тимошенко.

Також було обговорено перспективи прийняття Резолюції Сенату США про звільнення Юлії Тимошенко у зв’язку з рішенням Європейського суду з прав людини.

Джон Маккейн заявив, що в разі затягування президентом Януковичем звільнення Юлії Тимошенко та зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС Резолюція Сенату може набути жорсткіших рис.

Обговорюючи поточну ситуацію в парламенті України, Джон Маккейн акцентував увагу на важливості завершення в Україні виборчого процесу-2012 та належному проведенні чесних та прозорих виборів у п’яти округах вже до Саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

На завершення Арсеній Яценюк запросив сенатора відвідати Україну. Джон Маккейн прийняв запрошення, і такий візит може відбутися вже влітку цього року.

Нагадаємо, на розгляд Сенату США внесено Резолюцію з вимогою звільнити Юлію Тимошенко на виконання рішення Європейського суду з прав людини. У проекті Резолюції також міститься звернення до Європейського Союзу визначити звільнення Юлії Тимошенко важливим критерієм для підписання Угоди про асоціацію. У документі Сенат висловлює занепокоєння та незадоволення щодо продовження вибіркового і політично мотивованого ув’язнення Юлії Тимошенко. Сенат також висловлює переконання і надію, що майбутнє України - у тісніших зв’язках з Європою, Сполученими Штатами та іншими державами у співтоваристві демократичних країн.