Арсеній Яценюк обговорив із Патріархом Філаретом ініціативу Уряду щодо утворення капеланської служби

Арсеній Яценюк обговорив із Патріархом Філаретом ініціативу Уряду щодо утворення капеланської служби

15:30, 04 липня 2014

У п’ятницю, 4 липня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату, Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

Патріарх Філарет поінформував керівника Уряду про діяльність очолюваної ним Церкви з допомоги Збройним Силам України, опіки над військовослужбовцями і членами їхніх сімей, про соціальну і доброчинну працю духовенства, у тому числі – в зоні АТО.

Зі свого боку Арсеній Яценюк подякував Патріархові Філарету за  зусилля, які докладає  Церква для відстоювання територіальної цілісності України, духовного розвитку суспільства, виховання громадянськості і патріотизму.

Прем’єр-міністр розповів Патріархові про роботу Уряду у сфері забезпечення прав і свобод громадян, гармонізації державно-церковних відносин, подолання в них проблем, накопичених упродовж останніх років. Глава Уряду і Патріарх обговорили ініціативи Кабінету Міністрів, спрямовані на забезпечення релігійним організаціям всебічних гідних умов для здійснення ними сутнісно притаманної ним місії та на розширення присутності Церкви в суспільстві.

Особливо увагу було приділено ініціативі Уряду з утворення служби військового духовенства (капеланської служби) у Збройних Силах України, Національній гвардії України та Прикордонних військах. Як наголосив Прем’єр-міністр, духовний супровід українських військовиків, які захищають суверенітет країни, б’ються з агресорами і терористами, величезною мірою сприятиме зміцненню їхнього бойового духу, готовності відстоювати  нашу свободу і наше майбутнє у найскладніших умовах.  

Благословляючи Арсенія Яценюка на добрі справи, Патріарх Філарет подарував йому ікону святих верховних апостолів Петра і Павла.