Арсеній Яценюк доручив розслідувати діяльність політичних партій і народних депутатів на предмет підтримки терористів і сепаратистів

Арсеній Яценюк доручив розслідувати діяльність політичних партій і народних депутатів на предмет підтримки терористів і сепаратистів

13:30, 09 липня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ, СБУ та МВС остаточно провести розслідування діяльності всіх осіб, у тому числі народних депутатів, щодо підтримки терористів, сепаратистів і бандитів, які посягають на українську незалежність. Він звернувся до Верхової Ради невідкладно розглянути подання про скасування недоторканості цих осіб. Про це Арсеній Яценюк сказав на засіданні Уряду в середу, 9 липня.

Глава Уряду нагадав, що 8 липня Міністерство юстиції на доручення Кабінету Міністрів України подало позов про заборону Комуністичної партії України: «Це заборона не політичної партії, а заборона тих, хто підривають українську незалежність, борються з українською державою і замахнулися на основи конституційного ладу в державі».

«Будь-хто, хто буде вчиняти злочини проти української держави, а саме посягати на її територіальну цілісність, суверенітет, недоторканність кордонів, - буде переслідуватися за законом», - наголосив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України «остаточно провести розслідування діяльності всіх осіб, у тому числі й тих, які мають статус народного депутата України, подати відповідні матеріали до суду і до Парламенту з метою скасування депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності всіх тих, хто підтримує терористів, сепаратистів і інших бандитів, які посягають на українську незалежність».

Арсеній Яценюк наголосив, що буде звертатися до Парламенту невідкладно розглянути подання про скасування депутатської недоторканості таких осіб з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. Ці люди «не мають ніякого відношення до високого статусу народного обранця», - додав він.

Окрім того, Глава Уряду доручив Міністерству юстиції України провести перевірку діяльності політичних партій і громадських об'єднань, в діяльності і висловлюваннях яких є ознаки кримінального злочину, а саме посягання на територіальну цілісність і незалежності української держави: «Всі вони без виключення повинні нести відповідальність».