Станом на сьогодні відновлення інфраструктури Донеччини і Луганщини потребує 8,1 мільярда гривень, – Арсеній Яценюк

Станом на сьогодні відновлення інфраструктури Донеччини і Луганщини потребує 8,1 мільярда гривень, – Арсеній Яценюк

13:42, 09 липня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до жителів міст, звільнених від терористів українськими військами, повертатися до своїх домівок і разом із владою відбудовувати Луганську і Донецьку області. Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 9 липня.

Арсеній Яценюк наголосив, що за попередніми даними міністерств, загальна сума виплат на відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей станом на сьогоднішній день становить 8,1 мільярда гривень: «Будемо думати, де брати ці гроші».

Він повідомив, що Уряд звернеться до донорів з тим, щоби отримати допомогу на відновлення інфраструктури в Донецьку і Луганську та розроблення спеціальної постреабілітаційної програми для Донбасу.

Глава Уряду також повідомив, що попри складну військову ситуацію в регіоні, «Ощадний банк України» «почав завозити готівку і виплачувати людям пенсії» - загалом 251 мільйон гривень. «Ми почали цей процес», - додав він.

Арсеній Яценюк звернувся до жителів територій, які звільнені українськими військами: «Треба разом відбудовувати Україну і ваші рідні міста. Повертайтесь назад, повертайтесь у свої міста. Центральна влада робить все, що треба, і все, що може, незважаючи на неймовірні складнощі в країні».

«Ми зараз знаходимо ресурс для того, щоб допомагати Донбасу. Повертайтесь в свої рідні домівки, ставайте разом і будемо разом відбудовувати після терористів Луганськ і Донецьк», - сказав Глава Уряду.