МБРР виділяє Україні 300 мільйонів доларів на програму соціальної підтримки

МБРР виділяє Україні 300 мільйонів доларів на програму соціальної підтримки

15:00, 09 липня 2014

Міжнародний банк реконструкції і розвитку прийняв рішення про виділення Україні 300 мільйонів доларів на програму соціальної підтримки. Про це на засіданні Уряду в середу, 9 липня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Ці кошти, за його словами, будуть спрямовані, в першу чергу, на пільги і компенсації, адресні субсидії для громадян України, які пов’язані з ростом цін і тарифів. Із цієї суми 100 мільйонів доларів йде безпосередньо на програму підтримки, розпочату Міністерством соціальної політики України.

Глава Уряду звернувся до Міністра соціальної політики Людмили Денісової з тим, аби до осені, коли громадяни України отримають платіжні доручення з іншими тарифами, Уряд «чітко завершив підготовку до програми компенсації українцям від зростання цін і тарифів».

«Це найбільш амбітна програма компенсації малозабезпеченим громадянам України, під яку попадає 30% населення. Тобто кожен третій з осені повинен отримувати державну підтримку. Це мільярдні кошти з бюджету, але це відповідальність Уряду – підтримувати малозабезпечених людей», - підкреслив він.

«Наша програма з Міжнародним банком реконструкції і розвитку повинна допомогти нам втримати соціальну стабільність. Буде складно, і ми будемо робити все для того, щоб створити демпфер для малозабезпечених», - сказав Прем’єр-міністр.