Уряд України оголосить наймасштабнішу приватизацію

Уряд України оголосить наймасштабнішу приватизацію

13:31, 10 липня 2014

«Ми оголосимо найбільш масштабну приватизацію за всі 20 років. Державні компанії, які є предметом корупції, а не розвитку країни, повинні бути приватизовані», - заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в четвер, 10 липня, під час Третього Всеукраїнського аграрного форуму.

Він зазначив, що на наступному тижні Уряд України розглядатиме проект закону про перелік об'єктів, що не підлягають приватизації.

Арсеній Яценюк назвав державні компанії й холдинги «неефективними компаніями, які спрямовані тільки на одне – розкрадання грошей, отриманих під державні гарантії»: «Я готовий це довести на цифрах», - підкреслив Глава Уряду.

«За 20 років наплодили цілу машину по збиранню і викачуванню грошей – різного роду дозволи, сертифікати», - додав він, нагадавши, що 20 різного роду дозволів уже скасовано.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що в країні залишилися податкові ями: «Вони на два місяці притихли, а зараз знову повилазили. ПДВ знову почали «мити».

Прем’єр-міністр повідомив, що на засіданні Уряду 9 липня дав керівнику Державної фіскальної служби термін до 1 вересня: «Нам кожна гривня сьогодні – на вагу золота, і боротьба з корупцією в системі податкових органів повинна бути не на словах, а на цифрах».