Арсеній Яценюк в таборі Нацгвардії під Ізюмом: «Ми стали державою. Ми стали народом. І тепер треба це захистити»

Арсеній Яценюк в таборі Нацгвардії під Ізюмом: «Ми стали державою. Ми стали народом. І тепер треба це захистити»

17:41, 16 липня 2014

У середу, 16 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав табір Національної гвардії України в районі Ізюма та вручив нагороди нацгвардійцям і правоохоронцям. Низка бійців і командирів отримали нагороди посмертно.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять бійців, загиблих у ході антитерористичної операції. «Це справжні герої України. Треба не забути їхні родини, їхні сім'ї. Це наша спільна з вами справа. Це ваші побратими, з ким ви разом воювали. І це моя відповідальність як Прем'єр-міністра України», - звернувся Глава Уряду до бійців.

«Вас підтримують мільйони українців. На вас сподіваються ваші матері, батьки, діти і вся країна. Як ви бороните державу, так ми будемо жити завтра. І за це завтра треба воювати», - сказав Арсеній Яценюк.

«Війна - це тепер не слово, тепер це реальність. Але кожен із нас хоче миру», - додав він.

Глава Уряду зазначив, що перебував сьогодні у Слов'янську. За його словами, жителі цього міста «два місяці тому не думали, що будуть зустрічати українські війська як тих, хто рятуватиме їхні життя»: «А ми їх сьогодні рятуємо. Тому що вони українці - чи живуть в Донецьку, чи в Луганську. І вони також хочуть миру. Але за мир треба боротись. І мир треба відвоювати».

Від імені Президента України, Уряду України, Голови Парламенту і від себе особисто Арсеній Яценюк висловив подяку бійцям: «Український народ сподівається на вас. Ми заборгували кожному з тих, хто стоїть зараз тут, тих, хто зараз у лікарнях, і тих, кого немає. Але так будується держава і нація. Ми стали державою. Ми стали народом. І тепер треба це захистити».