В Україні буде проведена донорська конференція щодо відновлення Донбасу, - Арсеній Яценюк

В Україні буде проведена донорська конференція щодо відновлення Донбасу, - Арсеній Яценюк

13:59, 17 липня 2014

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про проведення донорської конференції щодо плану відновлення Донбасу за участі представників великого бізнесу. Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Уряду України в четвер, 17 липня.

Глава Уряду нагадав, що вчора 16 липня Урядова делегація перебувала в Слов'янську, Семенівці і й інших містах Донеччини «де залишений російський слід»: «Люди перелякані. Не скажу, що там дуже люблять київську владу - люди під пропагандою, під зомбуванням. Але я можу точно сказати, що там ненавидять і ДНР, і ЛНР, і інших бандитів, які вбивали мирне населення і просто знущалися там над людьми».

Арсеній Яценюк зазначив, що дехто веде дискусію, нібито жителі Донбасу «ходили на референдум, самі голосували, самі хотіли від'єднуватись - нехай самі і фінансують відновлення Донбасу»: «Я не поділяю цей підхід. Це наша територія, це наша держава і це наші люди. Кожен має право на помилку, але ми не маємо права залишити цих людей сьогодні в біді».

«Будемо разом, всією країною відбудовувати Донбас, боротися за Донецьк, боротися за Луганськ, відновлювати кордон, і тримати єдність, і зберігати Україну як незалежну і єдину державу», - підкреслив Глава Уряду.

Для фінансування цих робіт, наголосив він. необхідні мільярди: «Як необхідні мільярди і на забезпечення обороноздатності та підтримку Збройних Сил і Національної гвардії».

Арсеній Яценюк повідомив, що запрошує «великий український бізнес, в тому числі той, який представляє Донецьк і Луганськ», на донорську конференцію щодо плану відновлення Донбасу: «Центральний бюджет дає свої кошти, місцеві бюджети – свої. І приватні донори, які разом з нами так само несуть відповідальність перед людьми, переконаний, повинні підтримати цю ініціативу. І ми спільно разом із великим українським бізнесом затвердимо план відновлення Донбасу».

«Але для того, щоб відновити Донбас, нам потрібно зупинити військовий конфлікт, який інспірований Росією, і встановити мир. Мир – це те, що необхідно Україні. І це те, що не потрібно Росії. За мир нам треба всім спільно боротися», - сказав Глава Уряду.