Арсеній Яценюк доповість у Парламенті про шляхи збалансування держбюджету

Арсеній Яценюк доповість у Парламенті про шляхи збалансування держбюджету

14:04, 17 липня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доповість у Верховній Раді України, що Уряд пропонує, щоб до кінця поточного року збалансувати державний бюджет. Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів у четвер, 17 липня.

Арсеній Яценюк повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряд України розгляне проект закону про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік: «Уже сьогодні розрив, який треба покривати, - 14,5 мільярда гривень. Нам знову треба приймати дуже складні рішення».

«Як Глава Уряду готовий брати персональну відповідальність за такі складні, але потрібні рішення для країни. Переконаний, що весь наш Уряд усвідомлює, що іншого шляху немає. Так, країна у війні, треба фінансувати армію, відновлювати інфраструктуру, забезпечувати постраждалих, платити військовослужбовцям. І тому нам треба буде урізати низку соціальних програм», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що продовжуються переговори з Міжнародним валютним фондом: «У рамках нашої програми фінансової стабілізації нами будуть вжиті всі заходи, щоб збалансувати бюджет, мінімально фінансувати соціальні витрати, забезпечити армію, не допустити дефолту, як ми не допустили зараз».

«Із 2016 року ми бачимо всі підстави, щоб Україна вийшла на позитивний тренд економічного росту», - підкреслив Глава Уряду.