Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із очільником МЗС Японії Фуміо Кішідою

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із очільником МЗС Японії Фуміо Кішідою

17:02, 17 липня 2014

У четвер, 17 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром закордонних справ Японії Фуміо Кішідою, який перебуває в Києві з візитом.

Глава Уряду висловив вдячність Уряду Японії за тверду позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, неприпустимості порушення основоположних принципів міжнародного права.

Фуміо Кішіда оголосив про прийняті Японією рішення щодо розширення проектів надання підтримки Україні, спрямованих на економічне відновлення, зміцнення демократичних інститутів та національної єдності. На виконання цих рішень сьогодні з нагоди візиту Міністра закордонних справ Японії була підписана міжурядова Угода про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ, що дозволить Уряду України залучити додаткові кошти в розмірі 100 млн. доларів США.

Арсеній Яценюк підкреслив високу зацікавленість української сторони у залученні інвестицій японського бізнесу в Україну. Глава Уряду привітав рішення Прем’єр-міністра Японії Шіндзо Абе скерувати в серпні до України економічну делегацію високого рівня на чолі з Міністром економіки, торгівлі та промисловості.