Арсеній Яценюк не вірить у правдивість повідомлень про секретні домовленості Канцлера ФРН із президентом Росії

Арсеній Яценюк не вірить у правдивість повідомлень про секретні домовленості Канцлера ФРН із президентом Росії

16:22, 31 липня 2014

«Я повністю довіряю нашим європейським партнерам. І я переконаний в міцній єдності між членами ЄС і США», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в четвер, 31 липня, відповідаючи на запитання щодо інформації про начебто домовленості між Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

Арсеній Яценюк зазначив, що провів низку розмов із Канцлером ФРН: «Ми переконані, що ЄС поділяє цінності, а не ціни («values but not value»)».

«Ангела Меркель завжди права. Це пункт перший. Якщо вона неправа – дивіться пункт перший», - сказав він.

Глава Уряду підкреслив, що «не вірить в жодні секретні домовленості»: «Це глобальні виклики – не лише для України, а для всієї міжнародної спільноти».

Він наголосив, що Росія постійно порушує міжнародне право: «Це країна з агресивним стилем, яка хоче перемалювати кордони, встановлені після Другої світової війни. Вони (Росія - ред.) хочуть переглянути її наслідки, і вони не мають права цього робити».

«Ми зробимо все, щоб відновити право й порядок, міжнародне право у світі. І президент Путін також повинен виконувати свої зобов’язання», - наголосив Арсеній Яценюк.