Арсеній Яценюк розповів про урядові ініціативи стимулювання та детінізації економіки, в підтримані сьогодні Парламентом

Арсеній Яценюк розповів про урядові ініціативи стимулювання та детінізації економіки, в підтримані сьогодні Парламентом

17:01, 31 липня 2014

Уряд виділяє 430 мільйонів гривень на компенсацію ставки за кредитами для підприємств АПК, енергетики та машинобудування, вводить систему електронного адміністрування ПДВ та внесе на розгляд Парламенту законопроект про радикальну реформу єдиного соціального внеску. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в четвер, 31 липня.

Арсеній Яценюк зазначив, що в урядових змінах до Державного бюджету передбачено 430 мільйонів гривень на компенсацію процентної ставки за кредитами, залученими українськими аграріями, енергетичним сектором і машинобудуванням, зокрема «Укрзалізницею»: «До кінця поточного року це дасть можливість додатково отримати для української економіки близько 10 мільярдів гривень кредитів і відправити їх на село, машинобудування і енергетику».

Глава Уряду також повідомив, що на наступну сесію Парламенту Уряд внесе законопроект про радикальну реформу єдиного соціального внеску, яка передбачатиме зменшення ставки і розширення бази оподаткування: «Детінізація заробітних плат і стимули для того, щоби підприємці були зацікавлені в виплаті прозорої заробітної платні».

Арсеній Яценюк зазначив, що Парламент підтримав запропоновану Урядом нову систему електронного адміністрування податку на додану вартість: «Самий корупційний податок в країні – це податок на додану вартість. Сьогодні поставлена крапка в тому, що ПДВ будуть відмивати, що на ПДВ будуть наживатися в середньому до 20 мільярдів гривень протягом року, і що ПДВ не відшкодовують».

Ця система, за словами Глави Уряду, вступає в дію з 1 січня 2015 року: «Вона означає тільки одне: той, хто чесний платник податку, той сплачує податок на додану вартість і отримує відшкодування, не чекаючи місяцями, а інколи й роками; а той, хто хоче нажитися на ПДВ, навіть не дійде до банківської установи, щоб поставити платіжку і незаконно вкрасти ПДВ з державного бюджету».

«У цих надзвичайних умовах нам вдалося переконати членів Парламенту, що треба закривати «лавку» по корупції в ПДВ», - наголосив він.

Глава Уряду звернувся до іноземних партнерів: «Все, що ми обіцяємо, ми виконуємо. На весь світ Урядом України було заявлено, що ми збалансуємо бюджет, будемо боротися з тіньовими схемами, витрачати тільки те, що ми реально заробляємо, і що ми будемо стимулювати українську економіку».

«Ми будемо й далі працювати над пакетом реформ і боротися за країну. Я казав, що не здамся без бою. Бій відбувся – ми його виграли», - сказав Арсеній Яценюк.