Глава Уряду впевнений, що законопроект про реформування ГТС буде ухвалений нинішнім складом Парламенту

Глава Уряду впевнений, що законопроект про реформування ГТС буде ухвалений нинішнім складом Парламенту

17:03, 31 липня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив впевненість, що законопроект про реформування системи управління українською газотранспортною системою буде ухвалений Парламентом: «Ще раз наполягаю на тому, що закон про збереження української газотранспортної системи повинен бути ухвалений ще цим складом Верховної Ради України», - сказав Глава Уряду на прес-конференції в четвер, 31 липня.

Арсеній Яценюк повідомив, що питання про ухвалення в цілому законопроекту про реформування системи управління ГТС, який передбачає модернізацію і експлуатацію української ГТС спільно з європейськими і американськими партнерами, було поставлено на голосування під час сьогоднішньої сесії Парламенту.

Він зазначив, що в цій редакції законопроекту були враховані пропозиції всіх фракцій, проте його не вдалося проголосувати в цілому. Тому цей законопроект відновили в порядку денному Парламенту і включили на повторне друге читання.

«Ще раз наполягаю на тому, що закон про збереження української газотранспортної системи, закон про українську енергетичну незалежність від Росії, збільшення доходів української газотранспортної системи, фактичну зупинку будівництва «Південного потоку», закон, який не влаштовує тільки одну країну – Росію, повинен бути ухвалений ще цим складом Верховної Ради України», - наголосив Глава Уряду.

«Я не просто маю надію, а я маю впевненість у тому, що цей законопроект буде прийнятий, що Росія не отримає у власність українську газотранспортну систему, що ми разом з нашими європейськими і американськими партнерами оновимо, відбудуємо енергетичну карту Європи і світу. Це в інтересах всіх, і в першу чергу в інтересах української держави», - сказав Арсеній Яценюк.