Арсеній Яценюк: «Хто займатиметься мародерством в армії – сидітиме в тюрмі»

Арсеній Яценюк: «Хто займатиметься мародерством в армії – сидітиме в тюрмі»

17:14, 31 липня 2014

«Кожен, хто наживається на сім'ї військовослужбовця, на вартості бронежилета, каски, пального чи спорядження – це злочинець. У правоохоронної системи є всі можливості для притягнення таких людей до відповідальності», - сказав на прес-конференції в четвер, 31 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, зазначивши, що це його звернення до Генерального прокурора України.

Глава Уряду нагадав, що Міністерство фінансів на своєму сайті оприлюднило всі рішення і всі статті видатків на фінансування Збройних Сил та Національної гвардії України.

«Закон про державні закупівлі був прийнятий, він передбачає процедуру прозорих закупівель. І мародерством в армії і на сьогоднішній війні займатися ніхто не буде. А той, хто буде займатися, буде сидіти в тюрмі», - наголосив він.

Він також звернувся до засобів масової інформації взяти під громадський контроль кожне таке виділення коштів.

Арсеній Яценюк повідомив, що основні статті подальших  витрат на фінансування Збройних Сил та Національної гвардії України – грошове забезпечення, паливно-мастильні матеріали, нові типи озброєнь. Глава Уряду підписав державне оборонне замовлення, в рамках якого Уряд виділяє «мільярдні кошти на нові види озброєнь».

Окрім того, Уряд передбачає кошти на підготовку українських Збройних Сил до зими: «Все буде залежати від того, як буде проходити кампанія».