Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром економіки, торгівлі та промисловості Японії

Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром економіки, торгівлі та промисловості Японії

17:17, 05 серпень 2014

У вівторок, 5 серпня, Прем’єр-міністр України провів зустріч із Міністром економіки, торгівлі та промисловості Японії Тошімітсу Мотегі.

У зустрічі взяли участь Комісар Агентства природних ресурсів та енергетики Японії Такаюкі Уєда, Генеральний директор Бюро торговельної політики Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії Хідео Сузукі, заступник Голови правління, Голова Комітету співробітництва з Україною  Японської бізнес-федерації "Keidanren", директор, заступник Голови правління Корпорації "Toshiba" Норіо Сасакі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Кабінет Міністрів України цінує рішення Уряду Японії стосовно посилення санкцій щодо Російської Федерації.

Глава Уряду наголосив, що ситуація з Росією є загрозою не лише Україні, а й всьому світові. Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України високо цінує зусилля Японії, країн-членів Великої сімки, країн-членів ООН та Сполучених Штатів Америки щодо підтримки й забезпечення миру та стабільності у світі.

Прем’єр-міністр України привітав візит чисельної делегації японських ділових кіл, що супроводжує Міністра економіки, торгівлі та промисловості Японії.

Арсеній Яценюк підтвердив прагнення розвивати українсько-японські відносини у сфері економіки і торгівлі, залучаючи японські високі технології. Пріоритетами в цьому напрямку є проекти з упровадження енергоефективності.

Тошімітсу Мотегі підкреслив, що лідерами Великої сімки було прийнято рішення  вжити додаткових скоординованих заходів проти Росії, аби показати російському керівництву, що воно повинне зупинити підтримку сепаратистів та долучитися до заходів для стабілізації ситуації.

Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії висловив зацікавленість у поглибленні співпраці з Україною, яка проводить економічні реформи, незважаючи на найважчі в її історії часи.