Уряд розробляє програму реабілітації для тих, хто повернеться з війни, – Арсеній Яценюк

Уряд розробляє програму реабілітації для тих, хто повернеться з війни, – Арсеній Яценюк

21:20, 22 серпня 2014

Уряд України розробляє програму реабілітації і допомоги тим, хто повернеться з війни. «Війна закінчиться, і наші герої повернуться. Треба назад влаштовуватися в цивільне життя, в життя відбудови держави»», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 22 серпня, в інтерв’ю українським телеканалам.

Він нагадав, що Уряд створив Державну службу з питань ветеранів та учасників антитерористичної операції  та прийняв рішення щодо виплати компенсацій сім'ям загиблих в ході АТО: «Точно знаю, що не можна грошима компенсувати людське життя. Але знаю відповідальність держави.Кожна сім'я отримує за втраченого годувальника-військовослужбовця 608 тисяч гривень».

Спеціально для цього, за його словами,  був збільшений обсяг резервного фонду.

Кабінет Міністрів прийняв рішення про забезпечення квартирами сімей військовослужбовців, якіне мали свого житла: «Перший транш, 23 мільйони гривень, ми виділили. Зараз готуються додатковісписки для того, щоб не залишити жодну сім'ю».

Арсеній Яценюк також зазначив, що для підрозділів АТО придбали сотні одиниць нової техніки, тисячі одиниць техніки було відновлено.

«Це найбільш складна ситуація в нашій країні. Ми зустрічаємо День Незалежності в фактичномустані війни. Але ми зустрічаємо цей день з сильною духом Україною і українцями. Так що перемога за нами», - сказав Глава Уряду.