Арсеній Яценюк зустрівся із Ангелою Меркель

Арсеній Яценюк зустрівся із Ангелою Меркель

18:36, 23 серпень 2014

У суботу, 23 серпня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка прибула до України з візитом напередодні Дня Незалежності.

Глава Уряду обговорив з Федеральним канцлером питання стабілізації ситуації на Сході України та відновлення територій, що постраждали від керованих Росією терористів. Арсеній Яценюк і Ангела Меркель відзначили важливість рішучої консолідованої відповіді Європейського Союзу на російську агресію та намагання Кремля дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в Україні.

Прем’єр-міністр України наголосив на незворотності європейського вибору українського народу та у цьому контексті підтвердив важливість ратифікації Верховною Радою Угоди про асоціацію з Європейським Союзом вже у вересні. «Ми погодилися на технічні консультації з російською стороною щодо імплементації Угоди в частині створення Зони вільної торгівлі з ЄС, однак ми не почули від Росії переконливих аргументів щодо будь-яких наслідків для російської економіки», - зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також обговорив з Федеральним канцлером Німеччини питання енергетичної безпеки. «В Україні вітатимуть участь німецьких енергетичних концернів у розвитку української енергетичної інфраструктури», - наголосив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк привітав рішення німецького уряду щодо виділення додаткових коштів на соціальні потреби людей, які постраждали від дій керованих Росією терористів.

Прем’єр-міністр України також обговорив із Ангелою Меркель практичні аспекти використання анонсованої сьогодні допомоги Україні у розмірі 500 млн. євро.