Уряд готовий надати Нацбанку всецілу підтримку для невідкладної стабілізації ситуації на валютному ринку

Уряд готовий надати Нацбанку всецілу підтримку для невідкладної стабілізації ситуації на валютному ринку

13:07, 27 серпня 2014

«Потрібні швидкі і ефективні рішення для економіки країни, щоб застабілізувати ситуацію на валютному ринку», - сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду України в середу, 27 серпня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що для української економіки прийнятний курс – на рівні 12 гривень.

Він наголосив, що як Глава Уряду готовий надати всецілу підтримку Національному банку України для невідкладної стабілізації ситуації на валютному ринку: «Усе, що треба зробити від Уряду, ми робимо.

Програма з Міжнародним валютним фондом працює, закони приймаються. Ми як Уряд не виходимо на ринок, ми покриваємо свої потреби власними ресурсами. І переконаний, що Національному банку вистачить професіоналізму для того, щоб застабілізувати ситуацію».

«Зрозуміло, що ця ситуація також пов’язана, в першу чергу, з війною і з російською військовою агресією», - додав Глава Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що 27 серпня він провів зустріч із Головою Національного банку України, а сьогодні пройде ще один раунд консультацій із Національним банком.

Арсеній Яценюк також нагадав, що 29 серпня Уряд України очікує рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про виділення додаткового траншу допомоги Україні: «Це дасть можливість Україні збільшити золотовалютні резерви і відповідним чином позитивно впливати на курс».