Арсеній Яценюк доручив навести порядок із використанням коштів, виділених Урядом на нацбезпеку та оборону

Арсеній Яценюк доручив навести порядок із використанням коштів, виділених Урядом на нацбезпеку та оборону

14:23, 27 серпня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства оборони навести у їх відомстві «порядок з використанням грошей, їх освоєнням, придбанням техніки». Про він сказав на засіданні Уряду в середу, 27 серпня.

Глава Уряду назвав неприпустимим те, як використовуються кошти, виділені Урядом на національну безпеку і оборону: «З першого траншу, який Уряд виділив на національну безпеку і оборону, накопичені мільярди гривень. Наше завдання як Уряду – знайти гроші. Ми їх знайшли. Використано тільки 45%. Я вже не кажу про додаткові 9 мільярдів гривень, які ми також накопичили і передали».

Глава Уряду нагадав, що на терміновому засіданні Кабінету Міністрів 26 серпня прийнято рішення про невідкладну процедуру передачі військової техніки і озброєнь для потреб АТО: «Також вся техніка і озброєння, які зараз є власністю Міністерства оборони і знаходяться на заводах «Укроборонпрому», підлягає невідкладній модернізації і ремонту».

Арсеній Яценюк відзначив Національну гвардію, «яка прискореними темпами озброюється, модернізується й відповідно використовує кошти».