Арсеній Яценюк закликав невідкладно зібрати Радбез ООН та заморозити всі російські активи до виведення військ із України

Арсеній Яценюк закликав невідкладно зібрати Радбез ООН та заморозити всі російські активи до виведення військ із України

11:31, 28 серпня 2014

Одним із вірогідних елементів стримування російської агресії повинен бути розгляд питання про заморожування всіх російських активів і зупинку всіх банківських транзакцій РФ в ЄС, США та країнах Великої сімки до моменту виведення Росією своїх збройних сил, техніки і агентури з території України. Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 28 серпня.

Глава Уряду наголосив, що Україна здатна справитися з російськими терористами і найманцями, яких підтримує Росія: «Але Україні вкрай складно справитися з російською армією і з Росією як ядерною державою, яка озброєна до зубів. А ще до того ж деякі європейські країни мають з ними військові контракти на постачання зброї, яка буде використовуватися і використовується проти України, проти Європи і світу».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Росія суттєво наростила свою військову присутність на території України: «Ситуація надскладна. Я до неї хочу підійти з дуже холодним розумом і гарячим серцем. В поточних умовах вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери невідкладно скликали надзвичайне засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй».

Також, за його словами, відповідні надзвичайні зібрання повинні відбутися в Організації безпеки і співробітництва в Європі та Європейському Союзі на рівні міністрів закордонних справ ЄС.

Він підкреслив, що введені проти РФ санкції «не дали результату по деескалації ситуації в Україні»: «В таких обставинах одним із вірогідних елементів стримування російської агресії повинен бути розгляд питання про заморожування всіх російських активів і зупинку всіх банківських транзакцій Російської Федерації в країнах-членах Європейського Союзу, Сполучених Штатах Америки та країнах Великої сімки. Заморозити російські активи і фінанси до моменту виведення Росією своїх збройних сил, техніки і агентури».

«Ситуація дійсно дуже складна. Честь українським воякам, які боронять і захищають нашу державу», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Володимир Путін цілеспрямовано розпочав війну в Європі. Це знає весь світ, і приховати це неможливо. Тому зараз від світу потрібні дієві і ефективні кроки», - сказав Глава Уряду.