Японія виділяє Україні 100 мільйонів доларів макрофінансової допомоги – Арсеній Яценюк

Японія виділяє Україні 100 мільйонів доларів макрофінансової допомоги – Арсеній Яценюк

13:21, 29 серпня 2014

Уряд України виконав усі попередні умови для отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду і сподівається на позитивне рішення сьогоднішнього засідання Ради директорів МВФ, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в п’ятницю, 29 серпня.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд Японії прийняв рішення про виділення Україні 100 мільйонів доларів макрофінансової допомоги: «Ми сьогодні отримуємо ці 100 мільйонів доларів».

Прем’єр-міністр також наголосив, що Уряд України виконав всі попередні умови для отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду. Він нагадав, що питання про виділення Україні цієї допомоги розглядатиметься на сьогоднішньому засіданні Ради директорів Міжнародного валютного фонду в Вашингтоні: «Сподіваюся, що це рішення буде позитивним і що МВФ та світ продемонструють підтримку Україні».

«Загалом Україна зможе отримати від Міжнародного валютного фонду і Світового банку суму в розмірі близько 2 мільярдів доларів США», - повідомив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також наголосив, що Уряд України робить все для стабілізації ситуації в економіці й допомагає Національному банку стабілізувати ситуацію з валюто-обмінним курсом: «Рішення Ради директорів і отримання Україною цього значного ресурсу дасть можливість Україні прожити. Нам дуже складно. Країна в війні. Те, що ми не отримуємо доходи з Донецька і Луганська – це вже зараз мізер порівняно з тим, які мільярдні витрати ми несемо на війну, що розв'язана російським агресором і російською державою. Тому для нас критично важливо отримати позитивне рішення МВФ. Ми для цього зробили все», - сказав Арсеній Яценюк.

«Знаємо, що це рішення буде непросте, адже не всі країни в світі хочуть допомагати Україні. Але сподіваємось на позитивне рішення», - додав Глава Уряду.