Привітання Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Дня знань

Привітання Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Дня знань

08:52, 01 вересня 2014

Дорогі співвітчизники!

1 вересня для мільйонів з нас почнеться новий навчальний рік – ми, наші діти і внуки сядемо за парти, наповнимо студентські аудиторії, станемо за викладацькі кафедри. Ми вчитимемося і вчитимемо. Нам конче необхідно робити це незмірно швидше, ґрунтовніше і ефективніше, ніж раніше. Тому ми кардинально реформуємо вищу освіту, працюємо над приведенням української школи до європейських стандартів. Глибина, якість і обсяг знань, який ми здобуваємо – це наш національний капітал, те, що захистить країну і забезпечить наш сталий розвиток.  

Особлива наша увага і піклування тим, хто не може почати навчальний рік через іноземне військове вторгнення на Донбасі, хто позбавлений права вчитися рідною мовою в окупованому Криму. Ми зобов’язані надати юнакам і дівчатам цих регіонів максимально широкі можливості для продовження навчання, зберегти і зміцніти педагогічні кадри та науковий потенціал.  

З великою надією і гордістю ми дивимося на тих наших співгромадян, які здобувають військову освіту. Цього року наукою боронити свою країну оволодіватимуть набагато більше українців, серед них багато тих, хто пройшов суворе випробування на полях боїв проти терористів і інтервентів.

З Днем знань всіх нас. Бо ми всі вчимося. Вчимося перемагати.

Слава Україні!