Газ не має етикеток. Реверс газу – перший крок до енергонезалежності

Газ не має етикеток. Реверс газу – перший крок до енергонезалежності

15:59, 02 вересня 2014

Україна разом із партнерами зі Словаччини та Європейською Комісією зробила крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергозалежності, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після церемонії відкриття газогону «Вояни-Ужгород» у місті Велке Капушани (Словаччина) у вівторок, 2 вересня.

«Звичайно, це не остаточне вирішення, але це величезний крок уперед. Україна сьогодні може ствердити, що разом із нашими словацькими друзями та Єврокомісією ми зробили перший крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергетичної залежності», - сказав Глава Уряду.

«Моя відповідь президенту Путіну на його жорстку заяву щодо цього реверсного потоку: газ не має етикеток. Це просто газ. Якщо ми платимо кошти, то хтось його транзитує і хтось купує», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Україна ратифікувала Третій енергетичний пакет: «Ми розпочали всеохопну реформу українського енергетичного сектору, щоб наблизити його до стандартів ЄС».

«Нам це вдалося, тому що ми – Україна і ЄС – були і є об’єднаними. Це найкращий рецепт для перемоги. І ми це зробили», - сказав Арсеній Яценюк.