Уряд звертається до Парламенту невідкладно ухвалити закон про приватизацію. Під неї підпадають понад 1200 об’єктів

Уряд звертається до Парламенту невідкладно ухвалити закон про приватизацію. Під неї підпадають понад 1200 об’єктів

16:09, 03 вересня 2014

«Ми звертаємось до Парламенту невідкладно прийняти закон про перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Уряд іде на саму масштабну приватизацію. Ми вилучаємо з переліку об'єктів, які не підлягали приватизації, 1251 об'єкт», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який представив на засіданні Уряду в среду, 3 вересня, План дій «Відновлення України».

Скептикам ідеї приватизації він відповів: «Я скажу, хто буде виступати проти приватизації - ті, які за рахунок адміністративного впливу і політичних важелів чи то в Парламенті, чи то в Уряді, чи то в Адміністрації Президента будуть розставляти керівників державних компаній і фактично приватизовувати ці компанії, висмоктуючи, як вампіри, з державних компаній ресурси, гроші і активи».

Арсеній Яценюк наголосив, що приватизація має відбуватися «на прозорих конкурсах і аукціонах»: «Хто дав найвищу ціну, без обмежувальних критеріїв, і хто гарантує розвиток підприємства, - купуйте і працюйте. Завдання Уряду і влади – регуляція і отримання доходів. Завдання бізнесу – робота, збільшення власних доходів і, відповідно, збільшення кількості робочих місць і дохідності свого бізнесу».

Він зазначив, що по Одеському припортовому заводу і по інших заводах Уряд пропонує, щоб так звані «пробні пакети акцій, до 5%, які розміщуються як перший крок до приватизації об'єкта, розміщувалися на біржах не в Україні, а на західних біржах». «Тоді ми побачимо реальну ціну об'єктів. Ми хочемо чесної, прозорої і ефективної приватизації із західними партнерами. На Варшавській біржі визначимо, скільки коштує, а не на українській, де самі собі малюють і самі в себе купують», - підкреслив Глава Уряду.