Терористи на Донбасі знищують не тільки інфраструктуру, а й освіту - Арсеній Яценюк на нараді з керівниками ВНЗ

Терористи на Донбасі знищують не тільки інфраструктуру, а й освіту - Арсеній Яценюк на нараді з керівниками ВНЗ

11:57, 06 вересня 2014

У суботу, 6 вересня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у робочій нараді з керівниками вищих навчальних закладів щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту».

Глава Уряду подякував керівникам вищих навчальних закладів, які прийняли до своїх ВНЗ студентів з Криму і Донбасу: «Загалом 1600 студентів з Криму вже переведені до вищих навчальних закладів України, і більш як 11 тисяч студентів з Донбасу вступили на перший курс. Від імені Уряду дякую вам за те, що ви дали можливість дітям з Криму і Донбасу навчатися».
Ці молоді люди, за його словами, - «основна опора для втримання єдності і побудови єдиної суверенної незалежної держави»: «Молодь, яка знає, що таке європейські цінності, свобода, знає, що найвища цінність – це людина і країна, в якій вона живе - повинна отримати освіту, роботу і майбутнє в нашій країні».
Арсеній Яценюк підкреслив, що крім того, що в Донецьку і Луганську знищується вся енергетична, транспортна інфраструктура, там почали знищувати навчальні заклади і тих, хто вчить: «Викладачів одних залякали, інших вигнали. Те саме стосується середньої школи, дошкільної освіти».
«Володимир Путін влаштував в Україні кривавий банкет. І тепер ще набрався нахабства і цинізму виставити Україні рахунок за цей кривавий банкет. Тому в нас дуже великі складнощі, які ми в стані побороти, якщо всі будемо злагоджено і ефективно працювати”, - сказав Глава Уряду.