Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Американського єврейського комітету

Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Американського єврейського комітету

14:50, 08 вересень 2014

У понеділок, 8 вересня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із делегацією Американського єврейського комітету на чолі з його виконавчим директором Девідом Харрісом.   

Сторони обговорили ситуацію, яка склалася в Україні і в світі у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації, а також роль міжнародних і національних неурядових організацій у мобілізації світової громадськості проти військової інтервенції з боку Кремля. 

Прем’єр-міністр України і члени делегації АЄК дійшли цілковитої згоди як в оцінці ситуації, так і в необхідності активізації зусиль міжнародного співтовариства у боротьбі проти військової загрози. 

Девід Харріс підкреслив, що Україна конче потребує «Другого фронту» - глобального фронту солідарності прогресивного людства  з українським народом, який відстоює свою свободу і незалежність. Він також високо оцінив зусилля Уряду України, спрямовані на боротьбу з усіма видами ксенофобії, расизмом і антисемітизмом.

Арсеній Яценюк наголосив, що попри численні провокації, спроби посіяти ворожнечу на етнічному грунті й дискредитувати  Україну в очах світової громадської думки, зазнали цілковитого провалу. Глава Уряду України також зазначив, що будь-які інспіровані іззовні намагання дестабілізувати міжнаціональний мир в Україні, ніколи не сприйматимуться українцями і отримуватимуть миттєву відсіч.