В України є два агресора: зовнішній – Росія, і внутрішній – корупція та безвідповідальність. Для перемоги потрібна єдність

В України є два агресора: зовнішній – Росія, і внутрішній – корупція та безвідповідальність. Для перемоги потрібна єдність

11:25, 10 вересня 2014

«У нас є два агресора. Перший зовнішній – це Російська Федерація. А другий агресор – внутрішній: корупція, безлад, безвідповідальність, відсутність нормальної організації. Подолавши цих двох агресорів, ми зможемо перемогти», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 10 вересня, в якому взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, голови Обласних державних адміністрацій та міста Києва.

Арсеній Яценюк підкреслив, що для перемоги потрібна єдність: «Як би не було складно - єдність всіх, незважаючи на різні політичні вподобання і навіть незважаючи на виборчий процес. Мова йде про долюкраїни, а не про кількість місць в Парламенті».

Глава Уряду також наголосив, що військова організація України – це «не що інше, як пострадянськеміністерство оборони»: «Без радикальних змін в системі туди можна ще десятки мільярдів відправити, і толку не буде ніякого. Тому перше питання – це модернізація військової організації в країні. І для цього намнеобхідно отримати не тільки зброю, а й фахівців, які здатні змінити якісну логістику військової організації».

Ще одне питання, яке, за словами Арсенія Яценюка, необхідно обговорити – це «лінія Маннергейма чипроект «Стіна»: «Це оборонні укріплення, які треба будувати дешево і швидко».

Третє питання, підкреслив Глава Уряду, стосується національної економіки: «Економіка знаходиться встані війни. Ми можемо внести десятки законів у Парламент, сотні нормативно-правових актів, мипідготували реформи, - але жоден інвестор не зайде в країну, якщо в країну зайшли російські війська зтанками, «Градами», кулеметами і диверсантами».

«Не вирішивши питання зупинки війни, відправки російських військ на бази дислокації - хай Путінаохороняють - і відновлення кордону, на території України ніяка реформа не буде зреалізована. Тому що війназараз є основним фактором. Країні потрібен мир, і ми зобов’язані зробити все для цього», - наголосивАрсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр повідомив, що на порядку денному сьогоднішнього засідання Уряду є декілька важливих питань, ключове з яких – забезпечення обороноздатності держави. Буде заслухана доповідь Голови Державної прикордонної служби з питання облаштування українсько-російського кордону, а також Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій - щодо заходів стосовно цивільного захисту громадян України.