Угода з ЄС буде ратифікована. Уряд із першого дня почне її імплементацію

Угода з ЄС буде ратифікована. Уряд із першого дня почне її імплементацію

11:59, 13 вересня 2014

«Після ратифікації Угоди українська сторона імплементує все, що є в Угоді. Ми підведемо все українське законодавство до стандартів ЄС», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Одинадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) «Нова Україна, нова Європа, новий світ: розбудова та захист» у Києві в суботу, 13 вересня.

Він  наголосив, що Уряд готовий прийняти резолюцію з планом дій імплементації Угоди: «Ми не будемо чекати».

Відповідаючи на запитання журналістів, Арсеній Яценюк підкреслив: «Угода буде ратифікована. Вона вступить в дію. Уряд з першого дня після того, як Угода вступить в дію, проводить імплементацію цієї Угоди. Ніхто нічого чекати не буде».

За його словами, Європейський Союз «зробив те, що він зробив півроку тому»: «Ринок Європейського Союзу відкритий для України. Вони цим підтримали українську економіку».

«Росія хотіла поміняти текст Угоди, не дати можливості Україні її ратифікувати і заставити ЄС відмовитися від Угоди. Їй це не вдалося», - сказав Арсеній Яценюк.

«Зараз від України залежить – чи після ратифікації Угоди ми імплементуємо і виконуємо кожен пункт. Ми готові це робити», - підкреслив Глава Уряду.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк 11 вересня за підсумками зустрічі з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом, заявив, що Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде ратифіковано синхронно Верховною Радою України та Європейським Парламентом 16 вересня.