Арсеній Яценюк провів переговори з Президентом Єврокомісії Жозе Баррозу

Арсеній Яценюк провів переговори з Президентом Єврокомісії Жозе Баррозу

13:19, 13 вересень 2014

У суботу, 13 вересня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів переговори з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Під час зустрічі, у якій також взяв участь Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, обговорювалися питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. «Уряд невідкладно розпочне виконання усіх положень Угоди одразу після її ратифікації Верховною Радою України 16 вересня», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Росія намагалася зірвати ратифікацію, намагалася внести зміни до тексту Угоди, однак їй це не вдалося», - зазначив Глава Уряду.  

Уряд невідкладно прийме відповідні рішення та затвердить національну стратегію виконання Угоди, наголосив він.

Арсеній Яценюк і Жозе Баррозу також обговорили питання фінансової та енергетичної співпраці між Україною і ЄС. Глава Уряду високо оцінив роль Президента Європейської Комісії у створенні умов для реверсного постачання газу з держав ЄС до України. Глава Уряду підтвердив прагнення України домогтися справедливої ринкової ціни на російський газ відповідно до спільних домовленостей Уряду і Європейської Комісії.

У ході зустрічі Прем’єр-міністр України і Комісар ЄС Штефан Фюле підписали Угоду про фінансування програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Вона передбачає фінансування Європейським Союзом проектів з розвитку неурядового сектору на суму 10 млн євро.