Арсеній Яценюк у Вашингтоні провів зустріч із заступником Держсекретаря США

Арсеній Яценюк у Вашингтоні провів зустріч із заступником Держсекретаря США

09:12, 25 червень 2013

У понеділок, 24 червня, голова Політичної ради ВО “Батьківщина”, голова фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк у рамках робочого візиту до Вашингтона зустрівся із заступником Державного секретаря США з політичних питань Венді Шерман.

Арсеній Яценюк та Венді Шерман обговорили перспективи виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Під час зустрічі зазначалося, що час спливає, але невирішеними залишаються проблеми виборчого законодавства, реформування прокуратури, політичних переслідувань та звільнення Юлії Тимошенко.

Заступник Держсекретаря наголосила, що без вирішення цих питань перспектива європейської інтеграції є сумнівною.

Арсеній Яценюк підкреслив, що «є вікно часу, коли можна реалізувати перспективу європейської інтеграції»: «Ми просимо наших партнерів підтримати Україну щоб «вікно перспективи» стало реалізованим шансом».

Венді Шерман заявила, що уряд США сподівається на проведення в Україні вільних та чесних виборів.

Вона зазначила, що уряд США підтримує прагнення України до європейської інтеграції та підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, 23-26 червня Арсеній Яценюк перебуває у Вашингтоні. У рамках візиту відбуваються робочі зустрічі з офіційними особами Адміністрації президента, Федерального Уряду, Сенату та Конгресу США, а також із представниками громадських організацій, експертами та представниками української громади США.