Під Угодою з ЄС стоїть підпис всієї України

Під Угодою з ЄС стоїть підпис всієї України

13:24, 16 вересень 2014

«Голосування за ратифікацію Угоди з ЄС є цивілізаційним вибором України. Ми виправляємо помилку, яка була допущена 350 років тому. Україна – це Європа. І так сказав і зробив український народ», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 16 вересня, у Верховній Раді України, де сьогодні відбувається ратифікація Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

«Під цією Угодою стоїть перш за все підпис всієї України. Прикро, що ця Угода скріплена кров'ю. Але такий вибір, така боротьба і така плата за свободу, за демократію і незалежність.

Зараз наші вояки борються за український суверенітет, за українську незалежність і цілісність української держави», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ратифікації Угоди  – це перший крок: «Це тільки початок великого європейського шляху. Ефективність і результативність залежить тільки від нас, від політичної волі до змін, боротьби й перемоги».

Глава Уряду наголосив, що народ продемонстрував своє прагнення бути в Європі і жити в Європі: «Відповідальність чинної Верховної Ради, нової Верховної Ради, Уряду і Президента і політичної еліти, яка повинна бути обрана українським народом, - за реалізацію прагнень і волі багатомільйонної європейської української держави. Тепер від нас чекають не підписів і переможних реляцій, а конкретних дій і результатів. Тому вперед - до реалізації Угоди і до перемоги демократії, свободи і України».