Арсеній Яценюк обговорив зі співголовою Гельсинської комісії США питання дотримання прав людини в Україні

Арсеній Яценюк обговорив зі співголовою Гельсинської комісії США питання дотримання прав людини в Україні

10:10, 26 червень 2013

Голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у вівторок, 25 червня, в рамках робочого візиту до Вашингтона зустрівся зі співголовою Гельсинської комісії з прав людини США, конгресменом Крістофером Смітом.

Під час зустрічі було обговорено питання дотримання прав людини в Україні та реформування законодавства в цій сфері.

Арсеній Яценюк наголосив: «Права людини тотально зневажаються українською владою, і справа Юлії Тимошенко є лише вершиною айсберга».

Голова політради «Батьківщини» зазначив, що фракція «Батьківщина» зацікавлена в розгляді Верховною Радою України пакету законодавства, яке покращить ситуацію в країні з дотриманням прав людини.

Окремо було акцентовано увагу на реформі виборчого законодавства Украіни для повного забезпечення прав виборців та проведення чесних та прозорих виборів президента в 2015 році.

Підсумовуючи обговорені питання, Арсеній Яценюк підкреслив, що сучасна Україна дуже далека від цих цінностей: «Угода про асоціацію з ЄС зможе наблизити Україну до реальної поваги прав кожної людини».

Нагадаємо, 23-26 червня Арсеній Яценюк перебуває у Вашингтоні. У рамках візиту відбуваються робочі зустрічі з офіційними особами Адміністрації президента, Федерального Уряду, Сенату та Конгресу США, а також із представниками громадських організацій, експертами та представниками української громади США.