Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Віце-президентом Єврокомісії Гюнтером Оттінгером

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Віце-президентом Єврокомісії Гюнтером Оттінгером

11:23, 23 вересень 2014

У вівторок, 23 вересня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії Гюнтером Оттінгером, який перебуває в Києві з нагоди 12-го засідання Ради Міністрів Європейського Енергетичного Співтовариства.

Глава Уряду України обговорив з Віце-президентом Єврокомісії поточний стан та перспективи тристоронніх переговорів із Російською Федерацією щодо постачання російського газу в Україну. Узгодивши позиції української та європейської сторін до чергового раунду переговорів із російськими представниками, запланованого на 26 вересня, Арсеній Яценюк і Гюнтер Оттінгер підтвердили спільне прагнення досягти домовленостей на засадах прозорості й ринкового підходу до формування ціни на газ.

Арсеній Яценюк високо оцінив зусилля підтримку Європейської Комісії у питанні організації реверсного постачання газу з держав-членів ЄС до України.

Глава Уряду зазначив, що Україна прагне стати невід’ємною частиною єдиного європейського енергетичного ринку і прийняла для цього необхідні рішення, створивши умови для залучення інвестицій в українську газотранспортну систему.