Прем’єр-міністр України провів переговори з Федеральним Канцлером Австрії

Прем’єр-міністр України провів переговори з Федеральним Канцлером Австрії

16:30, 01 жовтень 2014

У вівторок, 1 жовтня, Прем'єр-міністр України провів переговори з Федеральним канцлером Республіки Австрія Вернером Файманном, який прибув з візитом до України.

"Ми дуже цінуємо вашу підтримку, вашу сильну позицію і те, як ви підтримуєте єдність між країнами-членами ЄС, територіальну цілісність та незалежністьУкраїни", - привітав Глава Уряду свого австрійського колегу.

Прем'єр-міністри України і Австрії обговорили поточну ситуацію в Україні, у тому числі економічні, безпекові виклики та можливі шляхи підтримки з боку ЄС.

Арсеній Яценюк висловив стурбованість тим, як виконується мирний план з боку Росії.  "Ми дотримуємося мирного плану і закликаємо Росію виконувати все, що було написано, усе, що було погоджено – відвести війська, відновити контроль над українсько-російським кордоном, припинити постачання терористів", -  заявив він.

Однією з ключових тем переговорів була енергетична безпека. Глава Уряду підкреслив спільність позицій України і Європейської Комісії на переговорах щодо постачання природного газу з Російською Федерацією. Арсеній Яценюк наголосив, що спроби Росії застосувати так званий "газовий шантаж" шляхом скорочення поставок до Євросоюзу мають отримати рішучу спільну відповідь європейської спільноти.