Арсеній Яценюк провів зустріч із керівниками парламентів європейських країн

Арсеній Яценюк провів зустріч із керівниками парламентів європейських країн

13:36, 10 жовтень 2014

«Україна почала імплементацію Угоди про асоціацію, і це ключовий порядок денний для реформ в Україні в найближчому майбутньому», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з керівниками парламентів європейських країн в п’ятницю, 10 жовтня.

Він нагадав, що Україна ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі: «Очікуємо, що Угода буде якнайшвидше ратифікована усіма парламентами держав Європейського Союзу».

Глава Уряду України наголосив на важливості підтримки України з боку країн ЄС в досягненні миру та стабільності. Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України цінує візит керівників парламентів європейських країн до України як сигнал підтримки і солідарності з українським народом.

Прем’єр-міністр обговорив з главами парламентів питання підготовки до виборів Верховної Ради України, а також економічну і безпекову ситуацію в країні. Арсеній Яценюк наголосив на рішучості Уряду до продовження амбітної програми реформ за підтримки Європейського Союзу та міжнародних партнерів.

З візитом в Україну прибули голови парламентів Республіки Польща Богдан Борусевич, Королівства Швеція Урбан Алін, Литовської Республіки Лорета Граужинєнє, Ірландії Шон Барретт і віце-спікер парламенту Королівства Данія Бертел Харде.