Уряд затвердить додатковий перелік об'єктів, які підлягають обов’язковій охороні підрозділами Нацгвардії

Уряд затвердить додатковий перелік об'єктів, які підлягають обов’язковій охороні підрозділами Нацгвардії

14:27, 12 листопада 2014

Уряд України ухвалить постанову про додатковий перелік об'єктів, які підлягають обов’язковій охороні підрозділами Національної гвардії України: «Це стратегічні об'єкти, в першу чергу об'єкти енергетики», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у середу, 12 листопада.

Глава Уряду доручив Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову направити спеціально треновані підрозділи для охорони цих об'єктів.

Міністр внутрішніх справ доповів, що посилений режим охорони державних об'єктів особливого значення, насамперед газопроводів, водогонів та об'єктів енергетики продиктований нарощуванням диверсійної діяльності в зоні, близькій до антитерористичної операції та підвищеною активністю бойовиків: «Прийнятий особливий режим контролю, і Національна гвардія зробила відповідні кроки».

Арсен Аваков також поінформував, що найближчими днями підрозділи Національної гвардії отримають нові види озброєння, зокрема, бінарні заряди для гранатометів та нові снайперські комплекси 12,7 калібру.

Він повідомив, що зведені загони міліції і батальйони спеціального призначення МВС забезпечують першу і другу лінію протидії та безпосередньо лінію зіткнення «для посилення режиму та контролю і боротьби проти диверсійних груп бойовиків».