Арсеній Яценюк зустрівся з Маріо Варгасом Льосою

Арсеній Яценюк зустрівся з Маріо Варгасом Льосою

19:34, 13 листопад 2014

У четвер, 13 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з визначним культурним і громадським діячем, письменником, лауреатом Нобелівської премії 2010 року Маріо Варгасом Льосою.

Маріо Варгас Льоса наголосив, що боротьба українців за свою свободу, гідність і європейське майбутнє стала надихаючим прикладом для багатьох людей по всьому світу. Цей приклад викликав до життя потужний сплеск солідарності з Україною, причому в цій солідарності  об’єдналися інтелектуали різних політичних переконань – від лівих до правих. Як підкреслив Нобелівський лауреат, Україна веде боротьбу за весь вільний світ, за цінності, які поділяють люди доброї волі.

Глава Уряду зазначив, що українці рішучі в боротьбі за свою незалежність і територіальну цілісність попри всю серйозність загроз, перед якими постала держава. У цій боротьбі, підкреслив Арсеній Яценюк, Україна відчуває  солідарність світу та підтримку з боку своїх партнерів.

Сторони також обговорили роль громадської думки і культури в протидії агресії.

У зустрічі Арсенія Яценюка з Маріо Варгасом Льосою взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо.