Арсеній Яценюк прийняв Віце-президента Єврокомісії з питань енергетичного союзу Мароша Шевчовича

Арсеній Яценюк прийняв Віце-президента Єврокомісії з питань енергетичного союзу Мароша Шевчовича

16:51, 14 листопад 2014

У п’ятницю, 14 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв новопризначеного Віце-президента Європейської Комісії з питань енергетичного союзу Мароша Шевчовича, який прибув до України зі своїм першим закордонним візитом.

Глава Уряду відзначив солідарність позицій України і Європейського Союзу в питанні енергетичної безпеки, наголосивши на важливості подальшої спільної роботи для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів.

Серед пріоритетів спільної роботи зі стороною ЄС, які обговорили Арсеній Яценюк і Марош Шевчович, - імплементація положень Третього енергетичного пакету, спільна модернізація та управління українською газотранспортною системою, а також інвестиції у збільшення внутрішнього видобутку енергетичних ресурсів в Україні.

Прем’єр-міністр України високо оцінив зусилля Європейської Комісії для досягнення тимчасової угоди щодо постачання російського газу в Україну на зимовий період. Водночас, як зазначив Глава Уряду, Україна і Європейський Союз мають разом досягти довгострокової формули забезпечення власної енергетичної безпеки. Це має передбачати нарощування внутрішньоєвропейських транзитних потужностей, що дозволить збільшити обсяги постачання природного газу в Україну за реверсним маршрутом.