Арсеній Яценюк зустрівся із депутатами консервативного крила Європарламенту

Арсеній Яценюк зустрівся із депутатами консервативного крила Європарламенту

17:57, 05 листопад 2013

У вівторок, 5 листопада, голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зустрівся з групою консерваторів та реформаторів Європейського парламенту на чолі з депутатом Мартіном Каллананом.

Серед учасників зустрічі були, зокрема, голова делегації Європейського парламенту в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль, координатор з питань міжнародних відносин Групи Європейських консерваторів та реформаторів Чарльз Таннок, заступник голови Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ Ричард Чарнецкі.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи ухвалення Верховною Радою законодавства, необхідного для підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі, зокрема - процедуру розгляду законопроектів щодо звільнення Юлії Тимошенко.

Як зазначив Арсеній Яценюк, сьогодні фракції «Батьківщина» вдалося домогтися включення першим питанням порядку денного парламенту на четвер відповідних проектів законів, які покликані вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко.

Голова Політради «Батьківщини» підкреслив, що такий закон має бути ухвалений у редакції, яка є прийнятною для усіх сторін – Європейського Союзу, Юлії Тимошенко, української опозиції та президента.

Арсеній Яценюк також наголосив, що основна відповідальність за виконання одного з ключових критеріїв ЄС - вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко, лежить персонально на президенті Януковичі, оскільки від його рішення залежить, чи  віддадуть представники більшості  голоси за відповідний законопроект.