Арсеній Яценюк зустрівся з Папським посланцем кардиналом Кристофом Шенборном

Арсеній Яценюк зустрівся з Папським посланцем кардиналом Кристофом Шенборном

16:17, 10 грудень 2014

У середу, 10 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з кардиналом Кристофом Шенборном, Папським посланцем на відзначенні 25-річчя виходу з підпілля Української Греко-католицької церкви.

На зустрічі були присутні Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та  Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Томас Едвард Галліксон.

Арсеній Яценюк підкреслив, що високо цінує  візит кардинала Кристофа Шенборна до України.

«Ми відчували й відчуваємо підтримку Католицької  Церкви в нашій боротьбі за незалежність, територіальну цілісність, свободу та права. Ціную ваші зусилля в підтримці України», - сказав Глава Уряду.

Він нагадав про свою зустріч із Папою Римським Франциском у квітні цього року: «Знаю, що Його Святість кілька разів виголошував молитви за Україну. Ми дуже цінуємо це».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз Україна перебуває в складній ситуації: «Але з Божою допомогою та допомогою Церкви ми це подолаємо».

Прем’єр-міністр зазначив, що свобода віросповідання є однією з базових цінностей для України. За його словами, церкви та релігійні організації в Україні «знайшли шлях, як співіснувати разом та поважати одне одного».

«Ми маємо реальну єдність, незважаючи на те, що дехто намагається використовувати релігію як засіб політичного впливу», - підкреслив Арсеній Яценюк.