Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Головою Європейської Ради Дональдом Туском

Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Головою Європейської Ради Дональдом Туском

18:16, 15 грудень 2014

У понеділок, 15 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках робочого візиту до Брюсселя  зустрівся з Дональдом Туском. Це перша зустріч Арсенія Яценюка із новопризначеним Головою Європейської Ради.

Глава Уряду України проінформував Дональда Туска про зусилля, які докладаються Кабінетом Міністрів  України для стабілізації фінансово-економічного становища країни, у тому числі про пріоритетні напрямки реформ нового Уряду.

Важлива увага в ході розмови приділялася ситуації на Сході України та протидії російській агресії.

Сторони привітали початок імплементації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС як ключового інструмента для реалізації європейського майбутнього України.

Нагадаємо, 15-16 грудня українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком перебуває з робочим візитом у Брюсселі для участі в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна–Європейський Союз.

На заході будуть обговорені, зокрема, питання спільної протидії російській агресії на Сході України та незаконній анексії Криму, підтримка з боку Європейського Союзу програми реформ українського Уряду та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки.

Трансляцію прес-конференції Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Віце-президента Європейської комісії, Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні та Комісара ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнеса Хана за  підсумками засідання Ради Асоціації Україна–ЄС дивіться 15 грудня о 20:50 за київським часом на сайті Європейської Ради.

15 грудня Арсеній  Яценюк також зустрінеться з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом (трансляцію прес-конференції за підсумками зустрічі дивіться орієнтовно о 18.30 за київським часом на сайті natochannel.tv.

16 грудня Глава Уряду України також виступить на конференції Центру європейської політики, присвяченій пріоритетам нового Кабінету Міністрів.