Арсеній Яценюк зустрівся із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі

Арсеній Яценюк зустрівся із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі

19:45, 15 грудень 2014

У понеділок, 15 грудня,  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюку рамках робочого візиту до Брюсселя  зустрівся із новопризначеним   Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Під час прес-конференції за підсумками зустрічі у Штаб-квартирі НАТО Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України цінує підтримку з боку НАТО та країн-членів НАТО в збереженні територіальної цілісності та незалежності України: «Ми цінуємо зусилля у впровадженні чотирьох трастових фондів для України, аби покращити становище української армії та підтримати ветеранів антитерористичної операції і тих, хто беруть участь в АТО».

Глава Уряду України повідомив, що під час зустрічі з Генсеком НАТО звернувся до Єнса Столтенберга щодо додаткової допомоги у «формуванні нової оборонної та національної безпекової стратегії для України»: «Звертаємося по додаткову допомогу для Міністерства оборони України та Департаменту внутрішньої безпеки, аби покращити становище Збройних сил України та Національної гвардії України».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей з боку Російської Федерації: «Це єдина угода, яка є на порядку денному, і чим швидше Росія виконає її, тим швидше ми досягнемо миру і стабільності в Україні»: «Ми переконані, що найкраще вирішення конфлікту на Східній Україні – коли Росія виконає Мінські домовленості, закриє кордон, відкличе свої війська та агентів і перестане постачати смертельну зброю та оснащення для очолюваних Росією терористів».

«Формула, з одного боку, проста, а з іншого – дуже ефективна. Закликаємо російського президента та російську владу виконати домовленості й почати реальний мирний процес в Україні», - підкреслив Глава Уряду України.

Нагадаємо, 15-16 грудня українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком перебуває з робочим візитом у Брюсселі для участі в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна–Європейський Союз.

На заході будуть обговорені, зокрема, питання спільної протидії російській агресії на Сході України та незаконній анексії Криму, підтримка з боку Європейського Союзу програми реформ українського Уряду та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки.

Трансляцію прес-конференції Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Віце-президента Європейської комісії, Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні та Комісара ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнеса Хана за  підсумками засідання Ради Асоціації Україна–ЄС дивіться 15 грудня о 20:50 за київським часом на сайті Європейської Ради.

16 грудня Глава Уряду України також виступить на конференції Центру європейської політики, присвяченій пріоритетам нового Кабінету Міністрів.