Влада готується до силового сценарію президентських виборів

Влада готується до силового сценарію президентських виборів

22:41, 19 серпень 2013 | 5 канал

Сьогоднішні події біля Київради – це «злочинна репетиція» виборів 2015 року, адже при проведенні чесних і прозорих президентських виборів у Віктора Януковича немає жодного шансу перемогти.

Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в інтерв’ю «5 каналу» у понеділок, 19 серпня.

«Треба говорити не тільки про події в Київраді, а й про події в Україні в цілому. Відсутність як виборів до Київради, так і мера Києва - це просто відображення тих подій, які є в цілому сьогодні в нашій державі», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вибори мера Києва не призначаються, адже «Віктор Янукович і Партія регіонів бояться програти ці вибори»: «Вони знають, що вони втратять більшість у Київській міській раді і свого призначеного указом президента Януковича місцевого градоначальника».

За його словами, для того, щоб не програти вибори влада «прийняла просте рішення – не призначати вибори»: «Такі самі рішення вони приймали в 2012 році, коли у п’яти проблемних округах були програні вибори депутатами від Партії регіонів і ЦВК отримала вказівку взагалі не оголошувати результати виборів, тому що там були переможці від опозиції».

«Така сама логіка у президента Януковича щодо 2015 року… При проведенні чесних і прозорих виборів я не бачу в нього жодного шансу перемогти в 2015 році», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що 2004 року також було вкрадено перемогу: «Але люди тоді повстали. І сьогодні я побачив новий сценарій 2015 року. Вони думають, що 500 чоловік «Беркуту» і 500 чоловік внутрішніх військ - чи скличуть їх 5-10 тисяч - захистять фальшовані результати виборів 2015 року».

«Вони готуються до силового сценарію. Ми також готові до силового сценарію», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».



За його словами, легкої перемоги не буде: «Ця перемога буде не тільки через виступи на трибуні парламенту чи в Київраді. Ця перемога буде в боротьбі. Те, що сьогодні відбувалось – це репетиція».

«Тільки справа в тому, що учасниками цієї злочинної репетиції є правоохоронні органи, які порушують закон і які повинні не з опозицією боротися, а з ґвалтівниками у міліцейській формі, з корупціонерами, бандитизмом, який виник у країні знову, як в 1990-ті роки - з розгулом криміналітету, коли людей стріляють просто на вулицях. А вони витрачають гроші українців на те, щоб охороняти режим Януковича», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк повідомив, що «Батьківщина» звернулася до генпрокурора з вимогою порушити кримінальні справи по відношенню до правоохоронців, які сьогодні біля Київради «фактично били депутатів і перешкоджали їхній діяльності», а також по відношенню до вищих посадових осіб правоохоронної системи. Опозиція вимагає визначити щодо цих подій роль міністра МВС Віталія Захарченка, секретаря РНБО Андрія Клюєва, президента Віктора Януковича: «Його причетність до цього і в якій формі він причетний».

«Усвідомлюю, що цей генеральний прокурор не буде боротися зі своїми соратниками. Тільки папір цей не згорить. Прийде новий генпрокурор, і він за новим законом буде зобов’язаний розглянути ще раз цю кримінальну справу, навіть якщо вона буде незаконно закрита», - наголосив він.

«Вони думають, що вони безкарні, що можна вкрасти перемогу на виборах, вкрасти місто Київ, вкрасти країну. Не можна», - сказав Арсеній Яценюк.