Арсеній Яценюк у Берліні зустрівся з Федеральним Президентом Німеччини Йоахімом Гауком

Арсеній Яценюк у Берліні зустрівся з Федеральним Президентом Німеччини Йоахімом Гауком

20:10, 07 січень 2015

У середу, 7 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках офіційного візиту до Берліна зустрівся із Федеральним Президентом ФРН Йоахімом Гауком.

Сторони обговорили спільні кроки для подолання наслідків російської агресії на Сході України.

Арсеній Яценюк наголосив, що єдиним шляхом до деескалації ситуації є виконання Мінських домовленостей, які порушуются Росією.

Головними кроками має стати відновлення контролю за кордоном, виведення російських військ і припинення постачання зброї керованим Росією терористам.

Глава Уряду України також обговорив із Федеральним Президентом прийнятий нещодавно в Україні пакет реформ, а також подальші плани Уряду щодо cтабілізаціі фінансової та економічної ситуації кроки з боротьби із корупцією.

Арсеній Яценюк наголосив на рішучій політичній волі Президента, Уряду і парламентської коаліції до подальших змін, які наближатимуть Україну до ЄС.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на чолі урядової делегації перебуває із дводенним офіційним візитом у Берліні на запрошення Федерального канцлера Ангели Меркель.

До складу делегації увійшли Міністр фінансів України Наталія Яресько, Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. 

У Берліні Прем'єр-міністр України провів зустріч із Віце-канцлером, Міністром економіки та енергетики ФРН Зігмаром Габріелем.

Арсеній Яценюк матиме зустрічі з Федеральним канцлером Ангелою Меркель, представниками німецьких ділових та фінансових кіл. 8 січня Глава Уряду виступить у Німецькому товаристві зовнішньої політики.