Прем’єр-міністр України прийняв Міністра закордонних справ Латвії Едгарса Ринкевичса

Прем’єр-міністр України прийняв Міністра закордонних справ Латвії Едгарса Ринкевичса

17:15, 10 січень 2015

У суботу, 10 січня, Прем’єр-міністр України прийняв Міністра закордонних справ Латвії Едгарса Ринкевичса, який перебуває в Києві з візитом як представник латвійського головування в Раді Європейського Союзу.

Глава Уряду України окреслив пріоритетні для України теми для взаємодії з ЄС у найближчій перспективі: макрофінансова допомога, виконання Угоди про асоціацію, прогрес у досягненні безвізового режиму з ЄС.

Арсеній Яценюк також відзначив важливість рішучих спільних дій ЄС для подолання наслідків російської агресії в Україні. Прем’єр-міністр наголосив, що виконання Росією усіх пунктів Мінських домовленостей залишається єдиним інструментом для деескалації конфлікту, який загрожує безпеці усієї Європи, адже на територіях, тимчасово непідконтрольних центральному Уряду, знаходяться підготовлені й добре озброєні терористи, у тому числі з Чечні, які є джерелом небезпеки і для інших європейських країн.

Відтак, наголосив  Арсеній Яценюк, Україна і ЄС мають докласти спільних зусиль для того, щоб Росія виконала Мінські домовленості: насамперед має відновитися контроль за українсько-російським кордоном, російські війська повинні залишити українську територію і має припинитися постачання озброєння керованим Росією терористам.