Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем'єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем'єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом

18:29, 13 січень 2015

У вівторок, 13 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем'єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом.

Під час прес-конференції за підсумками зустрічі Глава Уряду України повідомив, що з обговорив  Прем'єр-міністром Естонії низку питань, зокрема щодо пакету політичної і фінансової допомоги для України.

Він нагадав, що Європейською Комісією був оголошений пакет допомоги України розміром 1,8 мільярда євро: «Сподіваємось, що наші європейські партнери разом із Міжнародним валютним фондом і Сполученими Штатами Америки будуть далі працювати над наданням допомоги, розмір якої дозволить відновити фінансову стабільність в Україні і довіру ринків до України».

За його словами, підіймалося також питання реформ, «які необхідні для України і які зараз проводить український Уряд». Арсеній Яценюк висловив вдячність естонським партнерам за підтримку в питанні впровадження електронного урядування та їхню участь в групі допомоги, яка зараз перебуває в Україні.

«Ми дуже цінуємо позицію Уряду Естонії в допомозі Україні. Естонія в рамках Європейського Союзу робить дуже багато політично і економічно, щоб допомогти Україні вийти з цієї складної ситуації», - наголосив Арсеній Яценюк.

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Естонії обговорювалася ситуація на Східній Україні. Арсеній Яценюк висловив стурбованість ситуацією в Донецькій і Луганській областях: «Ми обговорили останні події, коли фактично Росія далі відправляє свої війська і своїх терористів, і ситуація загострюється».

Стосовно питання санкцій Арсеній Яценюк наголосив: «Виключно повне виконання Мінського протоколу повинно бути передумовою для будь-яких розмов про подальшу долю санкцій. І до того моменту, доки Росія не прибере своїх терористів і не забезпечить безпеку на кордоні, ми повинні робити все, щоби Мінська угода виконувалась».