Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом ПАРЄ Анн Брассер

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом ПАРЄ Анн Брассер

12:00, 15 січень 2015

У четвер, 15 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості візиту Президента ПАРЄ, адже він відбувається в дуже складний для України час, зокрема через загострення ситуації в Східній Україні: «Утричі зросла кількість обстрілів з боку очолюваних Росією терористів».

Глава Уряду України нагадав про трагедію, яка сталася кілька днів тому під Волновахою, внаслідок якої загинули 13 мирних жителів, десять поранено.

«Росія слабка, але хоче показати всьому світу, що вона досі сильна, використовуючи свою артилерію і своїх терористів». – сказав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що Україна намагається знайти вихід із цієї ситуація, але єдина стратегія для цього – Мінські домовленості – не виконуються Росією.

«Єдина відповідь. Яку ми можемо дати і очолюваним Росією терористам, і терористам, які вчинили жахливий злочин у Парижі – це єдність. Єдність і сила», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду обговорив з Президентом ПАРЄ питання санкцій проти Російської Федерації.  На переконання української сторони, у зв'язку із продовженням Росією агресивної політики санкції проти російської делегації в ПАРЄ мають бути продовжені.

У якості одного з прикладів неприпустимої поведінки Росії Глава Уряду навів незаконне утримання громадян України в якості політичних в'язнів. Прем'єр-міністр закликав главу ПАРЄ домагатися звільнення політв'язнів,  серед яких і народний депутат України Надія Савченко.

Окрему увагу було приділено системним порушенням з боку Росії прав людини в Криму, зокрема переслідуванням кримських татар. Арсеній Яценюк закликав ПАРЄ приділяти важливу увагу ситуації в окупованому Криму і на територіях, тимчасово підконтрольних керованим Росією терористам.